For en fest!

For en fest!

Det norsk/cubanske åttemannsbandet Mambo Compañeros har fått oppfylt en av sine store drømmer, nemlig å få lage musikk sammen med TrondheimSolistene. Det har det blitt en musikalsk fest av.

Mambo Compañeros sammen med TrondheimSolistene under årets Jazzfest i Trondheim. Det blei ikke spart på kruttet der heller.

Foto: Arne Hauge/Jazzfest

Det er all grunn til å invitere til fest og jubilere – det er nemlig 20 år siden Mambo Compañeros blei unnfanga. Siden den gang har bandet, som i dag består av cubanerne Luison Medína Capote på congas og vokal og Alexander Fernandez på vokal og perkusjon samt Magnus Forsberg på trommer, Morten Huuse på tangenter og kor, Kåre Kolve på saksofoner, fløyte og kor, Kjetil Sandnes på basser og kor, Morten Schrøder på trompet og flügelhorn og Bjørmar Søreng på perkusjon, gitt oss mye glede og livsbejaende musikk. Det har de tydeligvis tenkt å fortsette med og bedre bursdagspresang både til seg sjøl og til oss på den andre sida er det vanskelig å forestille seg.

Mambo Compañeros, under myndig ledelse helt siden starten av Morten Huuse og Kåre Kolve som begge står for brorparten av arrangementene også, har virkelig slått på stortromma i forbindelse med jubileet. De har plukka fram ni låter som de fleste av oss har hørt i en eller annen setting med artister som Dean Martin, Nat King Cole, Perry Como eller Caterina Valente. Det betyr udødelige sanger som “Cuando Cuando Cuando”, “Mambo Italiano”, “Arrivederci Roma”, “Mañana”, “El Manisero (The Peanut Vendor)” og “Marina” og da passer jo tittelen “Clasicos Recuerdos”, på norsk klassiske minner, ypperlig.

Det swinger og groover noe vederstyggelig av Mambo Compañeros og så vidt jeg greier å oppfatte med min noe begrensa kunnskap om cubanske sjangre som salsa, mambo og rumba, så gjør de dette med respekt, grundighet, inderlighet og et stort hjerte. Når de så har benytta 20-års jubileet til å invitere med seg det elleve manns/kvinners store strykeensemblet TrondheimSolistene – regna som noe av det ypperste i faget uansett hvor på kloden man leter – så ligger det meste til rette for at dette må bli en hei dundrende musikalsk fest. Og det er akkurat det det har blitt!

Jeg var så heldig å få høre alle mann alle under Jazzfest i Trondheim for noen uker siden og kan melde om at det var vanskelig å sitte stille i stolen underveis. Dette er musikk skapt for at man skal bevege seg samtidig som den beveger deg også på mange slags plan. For alle som var på plass i Trondheim og ikke minst alle dere andre: her er bursdagspresangen som varer så lenge du ønsker og som låter like heftig om 20 år også.

Mambo Compañeros med TrondheimSolistene

Clasicos Recuerdos

Øra Fonogram/Musikkoperatørene

No results found.